Listing 1 - 10 of 12 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Diététique --- Voedingsleer --- 628.4 --- voeding --- voedingsleer --- Voedingsleer; algemeen --- Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingstafels --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
641.1 --- Eiwitten --- Koolhydraten --- Vitaminen --- Voedingsmiddelen --- Brochure --- voedingsleer --- voedingsmiddelen --- 642.4 --- voedingsleer - algemeen --- 612.392.5 --- Voedingsleer --- voeding --- voedingstafels --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsstoffen --- voedingswaarde --- analytische chemie (scheikunde) --- tabellen --- voedingsmiddelentabellen --- voedingsmiddelentechnologie --- 613.2 --- Dieet --- 628.4 --- (zie ook: voedingshygiëne)
Choose an application
Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.
Voedingsleer. --- voedingsleer --- voeding --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- voedingshygiëne --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Food --- Composition --- Metabolism --- Analysis --- Statistical methods --- 613.2 --- gezonde voeding --- voedingsdriehoek --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsleer --- Gezonde voeding --- Gezondheidspromotie --- Voedingsdriehoek --- Bewegen --- 628 --- voedingsleer (gez) --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Actieve levensstijl --- Voedingsgewoonten --- Voedingshygiëne --- Verzorging-Voeding --- Voedingsmiddel --- Voedingsgewoonte --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Alles over gezond eten en bewegen samengevat in één figuur? Het kan! De alom bekende actieve voedingsdriehoek is hét Vlaams model om evenwichtig te eten en voldoende te bewegen. In dit boek kom je te weten wat gezond eten volgens de actieve voedingsdriehoek precies inhoudt. Alvast een goed begin ... Maar om een goede keuze te maken uit het grote gamma aan voedingsmiddelen in de winkel is er meer nodig! Daarom zoomen we ook in op het voedingsetiket. Hierop is een schat aan informatie te vinden, die helaas vaak niet gelezen of begrepen wordt. Termen als E-nummers, zoetstoffen en omega-3 vetzuren klinken voor velen als Chinees in de oren. Wat betekent het allemaal, en hoe onderscheid je de sluwe verkooptrucs van de wettelijk verplichte informatie? Deze gids helpt je om in de jungle van merken en producten een gezonde en bewuste keuze te maken. Tot slot komt ook het samenstellen van evenwichtige maaltijden aan bod. Dit boek is een perfecte leidraad voor wie meer wil weten over gezonde voeding in het dagelijks leven.
voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Health --- Nutritional aspects --- Food habits --- voeding --- 628.4 --- voedingsdriehoek --- Voeding --- Gezonde voeding --- Voedingsdriehoek --- Voedingsleer --- 613.2 --- Eten --- Voedingsleer; algemeen --- PXL-Healthcare 2015 --- gezonde voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsmiddelen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsstoffen --- E-nummers --- Etikettering --- Dieetleer --- Gezondheid --- Voedingshygiëne --- Voedingsgewoonte --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Voedingsstof --- E-nummer --- Etiket --- Dieet --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Op een basale wetenschappelijke manier wordt uitgelegd uit welke voedingsstoffen onze voeding bestaat. Gericht op hbo- en wo-studenten.
vetten (voeding) --- Nutritionary hygiene. Diet --- water --- additieven (voeding) --- voedingschemie --- voedingsstoffen --- mineralen (voeding) --- vitaminen --- koolhydraten --- eiwitten --- Voedingsleer --- Voedingsstoffen --- 628.1 --- Voedingsmiddelen : samenstelling --- 613.21 --- 664 --- Voedingsmiddelen --- gezonde voeding --- voedingsleer --- scheikunde --- Productie en verduurzaming van vaste voedingsmiddelen --- Kennis van voedings- en genotsmiddelen --- Voedingsleer algemeen, chemie --- Food --- Analysis --- Composition --- Nutrition --- Requirements --- vetten (voeding). --- Nutritionary hygiene. Diet. --- water. --- additieven (voeding). --- voedingschemie. --- voedingsstoffen. --- mineralen (voeding). --- vitaminen. --- koolhydraten. --- eiwitten. --- Voedingsleer.
Choose an application
642 --- voeding --- voedingsleer --- voedselhygiëne --- 628.4 --- gezondheidszorg --- kwaliteit --- kwaliteitszorg --- microbiologie --- voedingshygiëne --- voedselinfectie --- 579.67 --- Voedingshygiëne --- Kwaliteitszorg --- Microbiologie --- Voedselinfecties --- HACCP --- kwaliteitsbewaking (audit) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedselvergiftiging --- Hygiëne --- Kwaliteitszorg ; voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelen --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Voedingsmiddelen : hygiëne --- Levensmiddelenchemie : microbiologie --- 613.2 --- Hygiene. Public health. Protection --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
Voedingsleer. --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsstoffen --- eiwitten* --- koolhydraten --- lipiden* --- mineralen --- spijsverteringsstelsel --- vitaminen --- voedingshygiëne --- voedingsleer --- 613.2 )* VOEDINGSLEER --- Eiwitten --- Koolhydraten --- Lipiden --- Mineralen --- Spoorelementen --- Vitaminen --- stofwisseling --- 612.392 --- 612.392 Foodstuffs in general --- Foodstuffs in general --- Voedingsleer; algemeen --- Nutritionary hygiene. Diet --- Pharmacology. Therapy --- lipiden --- mineralen (voeding) --- voeding --- vetten (voeding) --- voedingswaardeonderzoek
Choose an application
Functionele voedingsmiddelen onder de loep. Zijn ze essentieel voor een goede gezondheid? Wat zegt het etiket? Wetenschap of marketing? Moeten we meer consumeren om gezonder te worden? Kunnen we kanker voorkomen door gezonder te eten? Wat is het verschil tussen een probioticum en een prebioticum? Is soja gezond? Doet knoflook het cholesterolgehalte in ons bloed dalen? En wat zijn omega-3-vetzuren? Een toegankelijk en tegelijkertijd kritisch boek voor iedereen die gezond door het leven wil gaan. (Bron: www.lannoo.be)
voedingschemie --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- 613.2 --- 612.392 --- 628.4 --- functionele voedingsmiddelen --- voeding --- Dieet --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- Voedingsingredienten --- Voedingsleer --- voedingsleer --- Gezondheid --- Voeding --- 613.21 --- Functionele voeding --- Voeding en gezondheid --- E100733.jpg --- Functionele voedingsmiddelen --- Marketing ; voedingsindustrie --- 612.392 Foodstuffs in general --- Foodstuffs in general --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Dietetics --- Voedingsmiddelen --- Preventie --- Preventieve gezondheidszorg --- Vetzuren --- Probiotica --- Prebiotica --- Noten (vruchten) --- Knoflook --- Voedingsvezels --- Vermageren --- Flavonoïden --- Soja --- Voedingssupplementen --- Marketing --- Voedingsindustrie --- Provincie West-Vlaanderen --- Functioneel voedingsmiddel --- Voedingsmiddel --- Vetzuur --- Noot (vrucht) --- Voedingsvezel --- Vermagering --- Flavonoïde --- Voedingssupplement --- Gedrag --- Drank --- Financiewezen
Choose an application
voedingsstoffen --- chemie --- voedingsleer --- Food science and technology --- Chemistry --- 543.8 --- 641.1 --- Food --- -#ABIB:adid --- voedingsmiddelencontrole --- analytische chemie (scheikunde) --- experimenten --- ingrediënten --- voeding --- voedingsmiddelen --- voedingsmiddelenchemie --- 628.4 --- Voeding en gezondheid --- Voeding --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen ; chemie --- voedselchemie --- voedselmicrobiologie --- voedselveiligheid --- Analytische chemie: voeding --- Foods --- Dinners and dining --- Home economics --- Table --- Cooking --- Diet --- Dietaries --- Gastronomy --- Nutrition --- Analysis of organic substances --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Analysis --- levensmiddelen --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- 543.8 Analysis of organic substances --- -628.4 --- Voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelenanalyse --- Vetten --- Eiwitten --- koolhydraten --- Vezels (voedingsvezels) --- vitamine --- Mineralen --- enzymen --- suikers --- Zout --- Zuren --- Aminozuren --- Cafeïne --- Kleurstoffen --- #ABIB:adid --- Voedingsleer; algemeen --- Monograph --- Primitive societies --- -Analysis
Listing 1 - 10 of 12 | << page >> |
Sort by
|